Facebook bi uskoro mogao početi skrivati broj lajkova s News Feeda, piše TechCrunch.

Instagram već neko vrijeme testira tu opciju prikazujući drugim korisnicima imena samo zajedničkih pratitelja koji su lajkali neku objavu, a čini se da su rezultatima testiranja zadovoljni jer se šuška da bi i Facebook mogao učiniti istu stvar.

Pročitajte još: Ukida se “like” na Istangramu, influenserima to nije po volji

Ideja je spriječiti korisnike da se uspoređuju s drugima ili da se osjećaju loše ako njihove objave ne dobijaju isti ili veći broj lajkova. Takođe, ovako bi se korisnike moglo sprijeciti u brisanju postova za koje misle da nemaju dovoljan broj sviđanja.

Jedna inženjerka je uočila da je Facebook počeo raditi na skrivanju lajkova pa je vijest podijelila na Twitteru, a zatim su i iz kompanije za TechCrunch potvrdili da razmišljaju o tome.

Uklanjanje lajkova moglo bi smanjiti pritisak koji osjećaju korisnici i potaknuti ih da dijele slobodnije i češće, no isto tako bi, boje se, moglo ubrzati egzodus korisnika s Facebooka, zaključuje TechCrunch.

(Index)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.