Homeworld serijal nam se konačno vraća na 20-godišnjicu pojavljivanja i to punokrvnim trećim dijelom. Homeworld 3 je najavljen od strane Gearboxa na PAX West sajmu. U trejleru možemo vidjeti da nas očekuje dosta napetosti i svega ostalog u duhu serijala, što nas izuzetno raduje.

Ono što dodatno raduje fanove je to da će se treći dio držati priče iz prethodnih i da će se nastaviti dešavanja.

 

Ovo su sjajne vesti, ali ih prati i jedna pomalo čudna odluka

 

Gearbox kao izdavač neće finansirati razvoj Homeworld 3, već se za to studio Blackbird Interactive okreće crowdfundingu na platformi Fig, što u suštini znači da igra u velikom delu zavisi od fanova i njihove volje da finansiraju nastavak.

Prema stranici kampanje, cilj je da se Fig iskoristi kao način za okupljanje hard-core igrača i developera igre. Također ćete moći iskoristiti ključne karakteristike platforme – ulaganje! – zatražiti komad pite za sebe. Gearbox nudi dionice u Homeworldu 3 po 500 dolara, s maksimalnom ponudom od 10 milijuna dolara.

„Priželjkivali smo pravu priliku da zaronimo duboko sa zajednicom na način samo ponude za crowdfunding“, napisao je Gearbox na stranici Fig. „S nevjerovatno strpljivom i promišljenom zajednicom Homeworlda, dobili smo upravo tu priliku.“

U ovom trenutku, Homeworld 3 je još u ranoj predprodukciji, stoga budite spremni pričekati neko vrijeme. Fig stranica navodi datum isporuke u četvrtom kvartalu 2022, ali kao i kod svakog crowdfunding projekta očekujte dosta kašnjenja na tom putu.

 

(IT mixer / Play.co.rs / Engadget)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.