Uprkos ažuriranju još uvijek nije moguće poslati poruku nekome na Facebook sa Instagrama

 

Facebook je prije više od godine i po najavio svoj plan ujedinjavanja svojih platformi za dopisivanje Instagram i Messenger, kako bi korisnicima omogućio međusobno dopisivanje bez obzira koju aplikaciju koriste.

Plan je izazvao negodovanje brojnih regulatora u svijetu jer smatraju da bi to moglo ugroziti privatnost korisnika, ali i omogućiti Facebooku da stvara još iscrpnije profile pomoću kojih bi ostvarivao ciljano oglašavanje.

Međutim, očigledno su u Facebooku odlučili da ignorišu potencijalne istrage i kazne i krenuli s cijelim procesom. Naime, korisnici u SAD-u počeli su dobijati obavještenje prilikom otvaranja aplikacije Instagram.

Postoji novi način za dopisivanje na Instagramu, stoji u obavještenju koja poziva na ažuriranje aplikacije, uz cijeli niz mogućnosti koje ta novost donosi. Tako se posebno ističe „novi raznobojni izgled chatova“, „reakcije pomoću emoji-ja“, „dopisivanje s prijateljima koji su na Facebook-u“. U obavještenju stoji i da „čak i ako ne ažurirate, možete početi da primate zahtjeve za dopisivanjem s računa na Facebook-u“.

Oni koji se odluče na ažuriranje aplikacije, primijetiće da im se u desnom gornjem uglu umjesto ikonice papirnatog aviona, pojavila ikona Messengera. Ali, uprkos ažuriranju još uvijek nije moguće poslati poruku nekome na Facebook sa Instagrama.

Prema svemu sudeći to bi moglo uskoro da se promijeni, ako Facebook nastavi sa svojim planom o ujedinjavanju platformi. Kako će na to reagovati različiti regulatori, naročito oni u EU, vidjećemo u sljedećih nekoliko sedmica.

(The Verge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.