U intervjuu za IGN, Tod Hauard iz Bethesde je potvrdio da je The Elder Scroll 6 ušao u pretprodukciju, nakon čega će studio raditi na Fallout 5 nastavku.

Lijepa vijest za fanove Fallout serijala je da Fallout 5 stiže, a loša vijest je da će fanovi morati da se strpe. Razlog je svakako to što će naredni Bethesdin veliki naslov biti Starfield, koji sljedeće godine stiže na PC i Xbox Series X/S.

Nakon objave Starfielda. naredni veliki naslov studija će biti The Elder Scrolls 6, a igra je trenutno u pretprodukciji. Naredna igra u TES serijalu je nagovještena još 2018. godine, a tizer je prvenstveno služio kako bi se pokazalo da Bethesda i dalje radi na singlplejer RPG igri.

Moguće je da će The Elder Scrolls 6 i Fallout 5 stići i ranije nego što se očekuje, zahavljujući izmjenama koje implementira endžin koji koristi Starfield (plus nijedna od te dvije igre nema borbu u svemiru sa više od 1000 planeta koje mogu da se istraže).

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.