Dobro došli u Far Cry 6! Dobro došli u Yaru, tropski raj koji je zamrznut u vremenu

 

Iako se još čeka službena najava nove igre Far Cry 6 a zatim i njeno pojavljivanje na službenim stranicama, ipak su se pojavile neke informacije.

Iako bi se igra trebala u prodaji pojaviti tek u februaru iduće godine, službena premijera je prošle nedjelje odrađena na Ubisoft Forward 2020 online eventu. A zatim je izdavač Sony požurio i Far Cry 6 Standard Edition predstavio na svom Playstation store-u u Hong Kongu.

Napokon smo doznali više detalja o samoj igri, njenom settingu i glavnom liku, kojeg će utjelotvoriti glumac Giancarlo Esposito (glumac iz popularnih serija kao što su Breaking Bad, Better Call Saul ili Revolution). U ulozi njegovog sina Diega tumači mladi glumac Anthony Gonzalez (Coco).

Radnja igre će se odvijati u fiktivnoj karipskoj državici Yari, u „tropskom raju koji je zamrznut u vremenu”. U njemu čeličnom rukom vlada nemilosrdni predsjednik Anton Castillo. Njemu će se suprostaviti šačica pobunjenika i pripadnika pokreta otpora, kojem će pripadati i Dani Rojas.

 

Esperanza kao glavni grad Yare

 

Far Cry 6 je prva igra u serijalu koja bi, uz sada već prepoznatljive prašume i plaže, radnju igre trebala baciti u urbanu sredinu, tačnije na ulice glavnog grada Yare po imenu Esperanza.

Na raspolaganju će nam biti priličan arsenal oružja i vozila. Vraćaju se i plaćenici kao i mogućnost da “angažujete” i četveronožne saborce. Naime, u sklopu Fangs for Hore opcije, ovaj put čeka nas i opaki pas Chorizo, a vjerujemo da će “ekipa” sadržavati još ponekog zanimljivog životinjskog saborca.

Igra je već dostupna za prednarudžbu, a osim Standard Edition-a, u ponudi će se naći još njih nekoliko: Gold Edition, Ultimate Edition i Colector’s Edition.

Far Cry 6 u prodaji će se pojaviti 18. februara iduće godine. Biće dostupan u verzijama za PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, PC i Google Stadiu. Kao što je od ranije poznato, u pitanju je Smart Delivery naslov, što znači da ćete kupovinom njegove PS4/Xbox One verzije dobiti i besplatnu nadogradnju na PS5/Xbox Series X verziju.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.