Ako koristite Instagram, nije loše da znate da je broj lajkova bio manji u fotografijama selfija gdje su korišćeni filteri poput stikera ili uopšte prekomjernih upotreba filtera u boji

 

Istraživači sa Univerziteta Rouan u Nju Džersiju otkrili su da filteri u objavljenim selfi fotografijama mogu da smanje broj lajkova.

„Broj lajkova je bio manji za selfije objavljene sa filterima poput stikera ili prekomjerne upotrebe filtera u boji, u poređenju sa selfijima bez takvih filtera“, objasnila je doktorka Sejon Hong, koja je vodila istraživanje.

Pročitajte još: Instagram uvodi dva noviteta: Cilj borba protiv nasilja i lažnog sadržaja

Sa druge strane, objavljivanje fotografija gdje ste na poslu ili se bavite nekim hobijem može vam pomoći u tome da dobijete veći broj lajkova.

„Takođe, selfiji koji pružaju dodatne informacije o pojedincima u obliku socijalnih znakova, kao što su profesionalni identitet ili socijalni status, mogu se shvatiti kao jaka namjera za interakciju sa drugim korisnicima“, dodala je ona.

U studiji su istraživači analizirali 1.873 selfija. Obraćali su pažnju na broj lajkova, da li su korišćeni filteri u fotografijama i šta se na fotografijama nalazi, prenosi Mirror.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.