Prva aplikacija kojom će Huawei otvoriti pristup aplikacijama trećih strana na svojim nosivim uređajima je popularni virtuelni fitnes trener Fitify

 

Huawei je uvrstio Fitify, popularnu fitnes aplikaciju za vježbanje bez opreme, u svoju AppGallery trgovinu. Riječ je o prvoj evropskoj nezavisnoj aplikaciji za Huawei nosive uređaje, čime je proširen izbor aplikacija na rastućoj AppGallery platformi.

Ovo je prvi put da je developer iz CEE & Nordic regije objavio aplikaciju za Huawei-jeve nosive uređaje, a Fitify je ujedno i prva aplikacija za nosive uređaje u kategoriji fitnesa i zdravlja koja dolazi van Kine.

Fitify, fitnes aplikacija će biti predstavljena na nagrađivanom Huawei Watch GT 2 Pro pametnom satu. Integracija ove aplikacije predstavlja prekretnicu za Huawei jer pokazuje da je kompanija spremna da prilagodi aplikacije trećih strana za svoje nosive uređaje na svjetskom nivou.

Huawei Watch pametni satovi bilježe impresivan rast prodaje uprkos svim nevoljama koje su spopale njihov smartfon biznis. Tako je 2020. isporučeno 57% više njihovih satova no godinu dana ranije.

Huawei Watch GT seriju satova obilježava atraktivan dizajn, prekrasni ekrani ali i impresivna autonomija, zasad nenadmašenu u toj kategoriji.

 

Fitnes aplikacija Fitify

 

Fitify kombinuje znanje s područja fizioterapije i sportskih nauka s vještačkom inteligencijom i informacijskim tehnologijama kako bi pružio lično iskustvo vježbanja na pametnim telefonima i nosivim uređajima.

Aplikacija dolazi s podrškom za više od 900 vježbi. Riječ je o najvećoj bazi podataka vježbi koja je dostupna na AppGallery trgovini, a korisnici duž cijelog svijeta su uz Fitify već zabilježili 200 miliona završenih treninga.

Fitify koristi preko 10 miliona korisnika u više od 170 zemalja na 18 jezika. Aplikacija kombinuje povratne informacije korisnika nakon svakog treninga kako bi pomoću vještačke inteligencije optimizovale rezultate. Kompanija procjenjuje da je omogućila sagorijevanje 26 milijardi kalorija prošle godine.

(Huawei)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.