Fortnite će biti besplatan za igranje preko pregledača zbog njegove integracije sa Xbox Cloud-om

 

Timothy Dean Sweeney je na Tviteru objavio najnoviju saradnju između Epic Games-a i Microsoft-a. Rekao je da će u budućnosti Fortnite biti besplatan za igranje preko pregledača. Ovo je moguće zbog Fortnite-ove integracije sa Xbox Cloud-om, koja je platforma za striming igara.

Fortnite je sada besplatan za sve postojeće platforme i uređaje uključujući iOS, Android, Windows i druge. U saopštenju se takođe ističe da za igranje Fortnite-a nije potrebna pretplata. Tim Sweeney je takođe istražio Apple-ovo smanjenje od 30%.

Izvršni direktor Microsoft-a Satya Nadella takođe je objavio na svom Tviteru vijest o novom partnerstvu između Epic Gamesa i Xbox-a. Takođe je dodao da Fortnite-ova dostupnost na platformi za striming igara ukazuje na njihove snažne napore da pretvore igre u oblaku u stvarnost.

 

Nije potrebno više preuzimati ili ažurirati igru

 

Do sada su korisnici mogli da igraju Fortnite nakon preuzimanja igre. Štaviše, morali su da čuvaju kompletne datoteke igre na svom uređaju koji zauzima puno prostora.

Ali Fortnite je sada dostupan na Xbox cloud-u koji rješava mnogo problema. Prvo, korisnici više ne moraju da preuzimaju ili ažuriraju igru. Sve datoteke igre su prisutne na Xbox cloud serveru.

Drugo, barijera za ulazak je sve niža nego ranije. Čak i ako igrač nema moćnu opremu ili telefon za igre da doživi Fortnite u punom sjaju, može da igra preko Xbox Cloud-a. To je genijalan potez Epic Games-a da ukloni zavisnost Fortnite-a od platforme.

Apple i Epic Games se više ne sastaju. Istorijska tužba dovela je u pitanje Apple-ovu politiku naplaćivanja provizije od 30% na svaku kupovinu u App Store-u. Od tada, Epic Games ima zadatak da smanji zavisnost prihoda od App Store-a. Ali ne žele da izgube svoju iOS korisničku bazu zbog čega je integracija Xbox Cloud-a važna.

Sada ne moraju da budu prisutni u App Store-u i plaćaju porez na svaku kupovinu (Apple je zabranio Fortnite iz App Store-a). Ali postoje neke prepreke za igranje u oblaku.

U manje razvijenim zemljama, neograničeni brzi internet je smiješno skup. Dakle, tržište za igranje u oblaku je prilično malo. Proširiće se kako se pristup Internetu bude poboljšavao i Epic Games mu se raduje.

Nešto što je donedavno bilo samo u formi glasine i nešto što se smatralo da još ne može da zaživi, ipak se ostvaruje.

Fortnite igra, koja je posljednjih godina postala svjetski poznata (uglavnom među srednjoškolcima), sada je dostupna besplatno igranjem preko oblaka, koja je na svoj način pogodna i za nove igrače da zavire u šareni svijet Fortnite.

(PC Chip)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.