Microsoftov Xbox Cloud Gaming servis nedavno je dodao Flight Simulator, koji vam omogućava da igrate igru ​​na Xbox One, telefonima, tabletima i web pretraživačima putem Cloud servisa. Ali za razliku od PC verzije naslova, ne možete koristiti tastaturu i miš za upravljanje avionom. Međutim, to će se uskoro promijeniti, kaže šef Flight Simulatora Jorg Neumann.

U pitanjima i odgovorima za programere koje je uočio Windows Central, Neumann je rekao da Microsoft radi na dodavanju podrške na nivou platforme za ovu funkciju, sugerišući da bi većina igara na Xbox Cloud Gamingu na kraju mogla uključiti metodu unosa. “Dakle, tim platforme radi na ovome. Znam da ne mogu dati datum jer je to tim platforme. Ne znam njihove datume, ali dolazi,“ rekao je on. „Nadam se da će to biti gotovo do juna ili tako nešto, ali ne mogu nikada reći.“

Odgovarajući na The Verge, portparol Microsofta potvrdio je da kompanija radi na ovoj funkciji, ali je odbio dati datum izlaska. “Pri lansiranju, Microsoft Flight Simulator podržava standardne ulaze kontrolera za igranje u oblaku,” rekli su. „Tim eksperimentiše sa dodirom/žiroskopom i uzbuđen je što će prihvatiti miša i tastaturu kada bude dostupan na platformi, ali trenutno nemamo konkretnih najava ili vremena koje bismo mogli da podelimo.”

Podrška za tastaturu i miša bi bila koristan dodatak za Xbox Cloud Gaming iz nekoliko razloga. Kao prvo, omogućilo bi vlasnicima PC-a i Mac-ova da igraju igre poput Halo Infinite-a bez kupovine gamepada. Umjesto toga, mogli bi koristiti periferne uređaje koje već imaju pri ruci. Drugo, Microsoftu bi olakšalo dovođenje PC ekskluziva kao što je Age of Empires IV na uslugu.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.