Kako se jaz između Apple-a i Epik Games-a produbljuje, čini se da su igrači na iOS-u i Mac-u uhvaćeni u unakrsnoj vatri jer je Epic od tada potvrdio da u nadolazećem ažuriranju igre Fortnite više neće biti cross-platform kompatibilni sa iOS-om i Mac uređajima.

Ažuriranje će u igru ​​uvesti novu sezonu, ali s obzirom da Fortnite više nije dostupan na App Store-u, to također znači da igrači koji igraju na Appleovim uređajima neće moći igrati sa svojim prijateljima na drugim platformama. I dalje će moći igrati međusobno, ali neće se moći pridružiti igrama koje imaju drugi igrači koji igraju na uređajima koji nisu Apple-ovi.

Prema Epic-u, „Apple traži da Epic vrati Fortnite-u da isključivo koristi Apple plaćanje. Njihov prijedlog je poziv Epicu da se dogovori s Appleom da zadrže svoj monopol nad plaćanjem aplikacija putem iOS-a, suzbijajući slobodnu tržišnu konkurenciju i naduvavajući cijene. U principu, nećemo učestvovati u ovoj šemi. “

Međutim, treba napomenuti da budući da vaš Fortnite nalog radi sinhronizaciju na svim uređajima, još uvijek ćete moći igrati igru ​​i nastaviti svoj napredak, dostignuća i pristupiti svojim stavkama na drugim platformama koje nisu poput PC-a ili konzola, tako da je to alternativa ako stvarno žele nastaviti igrati igru.

(Ubergizmo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.