Neki bi mogli pomisliti da su svi monitori isti i da je glavna razlika uglavnom u rezoluciji, ali to nije tačno. Postoje neki monitori koji služe profesionalcima poput fotografa ili video montažera koji će možda trebati preciznije boje prikazane na njihovim ekranima, dok oni koji preferiraju monitor za igre traže brže osvježavanje i vrijeme odziva ekrana.

 

Nabudžen monitor za igre, ali nimalo jeftin, pogledajte specifikacije

 

Ako ste igrač koji traži novi monitor, možda biste trebali provjeriti LG-ov 27-inčni UltraGear monitor koji je dostupan u ovlaštenim radnjama širom svijeta. Monitor dolazi u obliku LG 27GN950 koji je, prema LG-u, prvi svjetski 4K IPS (3,840×2,160 px) monitor za igre Gray-to-Gray sa vremenom odziva 1ms. Ekran je razmjere 16:9, donosi kontrast od 1000:1 i osvježenjem od 144 Hz.

LG UltraGear gaming monitor kompatabilan je sa tehnologijama NVIDIA G-SYNC i AMD Radeon FreeSync Premium Pro.

LG UltraGear 27GN950 monitor za igre
LG UltraGear 27GN950 monitor za igre

Prema LG-u, “TheLG UltraGear 27GN950 isporučuje Nano IPS ekran od 1 ms s brzinom osvježavanja od 144 Hz, kombinacijom koja je pobijedila u igrama koju PC igrači žele za svoju sposobnost isporuke imerzivne kvalitete slike bez žrtvovanja drugih važnih područja kao što su zaostajanje ulaza i osvježavanje. Novi monitor takođe nudi hardversku kalibraciju da maksimizira sposobnost LG-ove IPS tehnologije za ostvarivanje precizne reprodukcije boja.“

Prikaz novog modela pokriva 98% standardne gamut boja DCI-P3 od Digital Cinema Initiatives (DCI). Korisnik dobija ugao gledanja od 178 stepeni i 10-bitnu dubinu boje pri punoj rezoluciji.

Za povezivanje postoje dva HDMI priključka, jedan DisplayPort, USB downstream i upstream port, te izlaz za slušalice. Monitor se može montirati na zid, a njegova postolja omogućavaju podešavanje nagiba, visine i pivot (rotacija). Na zadnjem panelu nalazi se sverično pozadinsko osvjetljenje koje se može prilagoditi (nešto poput Philips-ove ambilight tehnologije). Tu su i funkcije poput Dynamic Action Sync, Flicker Safe, Smart Energy Saving i Black Stabilizer

LG UltraGear 27GN950 košta 800 dolara i dostupan je za kupovinu na LG-ovoj web lokaciji i drugim ovlaštenim prodavačima širom svijeta.

LG UltraGear 27GN950 - izgled prednja i zadnja strana

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.