„Fortnite“ je ponovo najplaćenija online video igra godine

 

Popularni Battle royale Fortnite zaradio je više novca u digitalnoj prodaji od bilo koje druge igre u 2019. Takođe, na vrhu je bila 2018. godine kada je u jednoj godini donijela više novca nego bilo koja igra u istoriji.

Tokom 2019. godine Fortnite je zaradio 1,8 milijardi dolara prodaje, prema istraživanju SuperData. To je pad za 25% u odnosu na godinu ranije, ali još uvijek dovoljno snažan da ostane broj 1 skoro 3 godine nakon objavljivanja.

„Fortnite“ se nadmetao protiv igara milijardi milijardi dolara namijenjenih tome da nastavite trošiti novac na digitalnu robu, uključujući „Candy Crush“, „Pokémon Go“ i Nexonovu „Dungeon Fighter Online“. Takođe je prestiglo je velike hitove franšize poput „FIFA 19“ i „Call of Duty: Modern Warfare“, u digitalnoj prodaji. Michael Pachter, analitičar privatne firme za finansijske usluge Wedbush, rekao je da su „FIFA“ i „Modern Warfare“ rivali „Fortnite“ i u prodaji, nakon razmatranja fizičke prodaje, koja SuperData ne uključuje.

 

Fortnite zaradio 1,8 milijardi dolara u 2019. godini
Fortnite zaradio 1,8 milijardi dolara u 2019. godini

2019. je bila slabija godina za premium naslove jer su izdavači objavili manje velikih hitova. No, igranje igara u cjelini je imalo snažne prikaze, zaradivši 120 milijardi USD više od 4% u odnosu na 2018. godinu, objavio je SuperData.

„‘Fortnite’ i dalje ide dobro jer je zabavno, programeri relativno često dodaju okoliš. Postoji snažan društveni ugao i to dodaje dodavanje sezonskih izazova da bi igra bila svježa“, rekao je Pachter.

 

Fortnite zaradio više čak i od popularnog League of Legends

 

„Fortnite“ je oborio na koljena čak i najveću PC igru ​​na svijetu, „League of Legends„, koja je samo u prošloj godini zaradila 1,5 milijardi dolara. Iako „League“ ima više igrača od „Fortnitea“, njeni igrači uglavnom troše upola manje novca na igru, prenosi SuperData.

„Fortniteova“ kontinuirana ažuriranja i njegova pretplata na Battle pass pretplatu su poslužili za preobrate više igrača. „Igra je bila izuzetno uspješna u pretvaranju igrača u potrošače“, napomenuo je SuperData u svom godišnjem izvještaju objavljenom u četvrtak. U Fortnite-u, ​​kozmetika u igri se smatra statusnim simbolom. Učitavanje u igru ​​dok nosite zadanu odjeću, čak može navesti druge igrače da vas ciljaju kao laku oznaku u borbi za opstanak.

Fortnite X Star Wars
Fortnite X Ratovi zvijezda

Fortnite takođe drži stvari živim s različitim događajima u igri, poput nedavne saradnje sa Diznijem (DIS). U decembru, za događaje „Ratovi zvijezda“, svemirski brodovi, uključujući i Milenijumskog sokola, zaplovili su nebom. Zatim je reditelj JJ Abrams predstavio ekskluzivni isječak iz nedavnog filma, „Ratovi zvijezda: Uspon Skajvokera„. U spotu, glavni lik, Rey, izvodi trik uma na Stormtroopersu. Napokon, igrači su mogli da se bore jedni protiv drugih pomoću svjetlosnih sablji. Epic Games je tokom događaja prodavao i virtualnu odjeću Star Wars.

(CNN business)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.