Forza Street trkačka igra za bilo koje vrijeme i bilo gdje, a od 5. maja stiže nam na iOS i Android platformu

 

Forza Street je besplatna trkačka igra za Windows 10 korisnike koju je pokrenuo Microsoft’s Turn 10 Studios, a uskoro dolazi na Android i iOS pametne telefone.

Prema video trailer-u vidimo da se radi o vrlo atraktivnim uličnim utrkama. Izgleda da je više napravljena kao arkada, a manje kao simulacija. Većina igrača to najviše i želi – velike brzine, atraktivne sudare, turbo ubrzanja… Ako ste ljubitelji neke realne vožnje onda ona nije baš za vaš stil.

Sa Forza Street trkajte se u sakupljanju legendarnih automobila – od snažnih klasičnih do moderno sportskih i retro super automobila.

U igri možete da birate i kupujete prave automobile kao što su Ford Mustang GT, Nissan GTR (R34 Skyline), Porsche 918 Sider, Lamborghini Aventador i mnoge druge, a ako budete igrali u prvih mjesec dana imate mogućnost da dobijete i ultra moćni Ford GT.

To je prava kinematografska trka gdje se sa pojednostavljenim kontrolama fokusirate na gas, kočnicu i ubrzanje, dok akcijske kamere guraju adrenalin do maksimuma. Možete da učestvujete u brzoj jednosatnoj trci ili da uronite u epsku priču s više staza do konačne pobjede.

Igra Forza Street na Android i iOS po svim informacijama stiže 5. maja. Download bi trebalo da je besplatan, a zasad možete da se unaprijed registrujete na Google Play i Samsung Galaxy Store.

(IT mixer)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.