Nova funkcija za zaključavanje ekrana je sada dostupna za Android uređaje

 

Netflix je predstavio novu funkciju koja će veoma obradovati one čiji prsti nasumično zakače tipke na svojim telefonima. Korisnici Netflix-a na Android uređajima vidjeće opciju za zaključavanje ekrana „Screen Lock“ na dnu interfejsa aplikacije tik uz epizode, audio i titlove i sljedeća epizoda tipke kada pritisnu reprodukciju i gledaju video na svojim uređajima.

Kada dodirnete Screen lock, svi ostali tasteri će nestati sa ekrana. Više ne postoji rizik da slučajno pustite sljedeću epizodu, pauzirate ili premotavate prema naprijed i nazad. Korisnici će morati dvaput dodirnuti ekran da bi deaktivirali funkciju: prva dodirna ploča će prikazati „Otključaj kontrole?“ dok će ih drugi dodir opet učiniti ponovo dostupnim za upotrebu. Prema 9to5Googleu, to je bila nadogradnja na server-strani za Android, tako da bi tu opciju trebala vidjeti većina, ako ne i svi korisnici. Međutim, nije sasvim jasno hoće li ova opcija biti dostupna i za iOS uređaje.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.