Nekoliko Netflix-ovih dokumentarnih filmova o prirodi, uključujući kritički priznate Our Planet i Babies, besplatno se emituju na YouTube streaming stranici.

Netflix obično omogućava nastavnicima da pristupaju i gledaju svoje dokumentarce u učionicama radi različitih predavanja, ali pošto su škole trenutno zatvorene, kompanija te dokumentarce donosi na YouTube. Na taj način nastavnici mogu dodijeliti dokumentarne filmove učenicima kako bi ih učenici pogledali bez brige o tome imaju li učenici pristup Netflixu.

„Svaki naslov ima na raspolaganju obrazovne resurse, koje mogu koristiti i učenici i nastavnici“, kaže se u saopštenju za štampu.

Netflix dokumentarci Our Planet
Netflix dokumentarci – Our Planet

Deset dokumentarnih filmova dostupnih besplatno uključuju 13th, Abstract, Babies, Chasing Coral, Explained, Knock Down the House, Our Planet, Period.  Nekoliko dokumentarnih filmova fokusirano je na prirodu; drugi se fokusiraju na socijalna pitanja, uključujući siromaštvo, rasizam i sistemske nepravde. Edukativni materijali za svaki dokumentarac mogu se naći na Netflixovom blogu. Iako su dokumentarni filmovi trenutno dostupni samo na engleskom jeziku, na Netflixovom blogu stoji da će titlovi „na više od desetak jezika biti dostupni kasnije ove sedmice“.

 

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.