Samsung je u sklopu najnovijeg događaja Unpacked najavio da će Samsungovi modeli serije Galaxy S, Galaxy Note i Galaxy Z dobiti tri velike nadogradnje OS-a

 

Samsung je na jučerašnjem Unpacked eventu predstavio toliko novih uređaja da se jedna izuzetno bitna stvar provukla ispod radara. Naime, pred sam kraj, Samsungov Federico Casalegno otkrio da će umjesto dosadašnjih dva ažuriranja OS-a, Samsungovi modeli serije Galaxy S, Galaxy Note i Galaxy Z garantovano dobiti tri velike nadogradnje OS-a.

Dva Galaxy Note 20 modela, novi Galaxy Z Fold 2, Galaxy Watch 3, Galaxy Buds live i Galaxy Tab S7. Sve to Samsung je juče predstavio u 90-tak minuta online eventa.

Diskusija o Novim Galaxy Note 20 telefonima je živa i dok neki u njima vide savršenstvo, drugi imaju zamjerki na čipsete, cijene, a naročito na Note 20 koji dolazi s 60Hz ekranom i plastičnim zadnjim poklopcem.

Ono što je pred sam kraj prezentacije istaknuo Federico Casalegno mnoge će obradovati više od svih novih uređaja. Naime, umjesto dosadašnjih dva ažuriranja OS-a, Samsung će za modele serije Galaxy S, Galaxy Note i Galaxy Z garantovati tri velike nadogradnje OS-a.

U pojašnjenju za portal Android Authority iz Samsunga su potvrdili da će telefoni Galaxy S10 i Note 10 serija, koji su krenuli s Androidom 9, a dobili Android 10, garantovano dobiti Android 11 ali i Android 12 2021 godine.

Isto tako Galaxy S20 i Note 20 telefoni će uskoro da dobiju Android 11. Dogodine će biti ažurirani Androidom 12 ali i Androidom 13 2022 godine.

Tri godine ažuriranja OS-a je super ali i dalje nije na nivou iOS-a, odnosno onoga što nudi Apple. Tako će ove godine iOS 14 dobiti i pet godina star iPhone 6s.

Svejedno, mnogima bi ovo mogao biti razlog više da se pri biranju svog novog telefona odluče za neki od Samsungovih top modela.

(Android Authority)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.