Garmin je možda najpoznatiji po svojim satovima za trčanje i satelitskim navigacijama, ali sada se uključuje u svijet igrara s novim fitness trekerom dizajniranim posebno za esports. Garmin Instinct Esports pametni sat namijenjen je da vam pomogne da optimizujete svoje navike za bolje performanse i da publici pruži uvid u vaše biometrijske podatke tokom streaminga.

Garmin je razvio novi alat STR3AMUP koji prenosi podatke sa sata vašoj publici u toku strimanja igre, uključujući puls i nivo stresa. Tu je i praćenje spavanja, tako da možete provjeriti da li se dovoljno odmorite, kao i namjenski tajmer za igre, kako biste mogli pripaziti koliko dugo igrate i planirati pauze.

Podaci će se automatski sinhronizirati s aplikacijom Garmin Connect-om, gdje možete vidjeti učinke svojih navika na vaše performanse i vidjeti kako vaše tijelo reaguje u različitim okolnostima.

Garmin Instinct Esports - pametni sat namijenjen gejmerima
Garmin Instinct Esports – pametni sat namijenjen gejmerima (Foto: Garmin)

„Igrači mogu koristiti podatke Instinkta i za prilagođavanje svog svakodnevnog života, bilo da se radi o promjeni načina spavanja ili nivoa aktivnosti, što može rezultovati povećanim kognitivnim i fizičkim performansama tokom igre“, kaže Garminov potpredsjednik prodaje Dan Bartel.

Garmin Instinct Esports ima isti robusni dizajn kao i ostatak linije Instinct, s crno-bijelom memorijom u pikselskom displeju radi uštede energije. Garmin navodi maksimalno trajanje baterije od tri dana u esports modu i do dvije sedmice u režimu pametnog sata (koji vam omogućava pristup upozorenjima e-pošte, teksta i aplikacija na zglobu).

Izdanje Instinct Esports sada je moguće kupiti direktno od Garmina po cijeni od 299 eura ili 350 američkih dolara.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.