Čini se da je za prva stolica za gejmere kompanije Razer u velikoj mjeri kopija jednog od danas često citiranih favorita: novi Razer Iskur od 499 dolara mrtvo je zvono za Secretlab Omega i Titan po sličnoj cijeni.

Možete upoređivati ​​dizajn, zavalni mehanizam, šavove – dovraga, pogledajte samo one identične 4D naslone za ruke ispod – i nadahnuće je očito jasno. Pa ipak, Razer izričito kaže za portal The Verge da to nije saradnja s Secretlabom, rekavši da je stolica „dizajnirana i razvijena u kući“. Možda ipak dijele proizvođača?

Ali Razer takođe jasno postavlja Iskur kao korak ispred Secretlaba u pogledu podrške kralježnice.

Razer Iskur – prva Razerova stolica za gejmere

Osim što je izrazit hibrid manjih sjedišta Secretlab Omege i većeg, prilagodljivijeg okvira Titan-a (Iskur podržava igrače do 136 kilograma i 190 cm visine), najveće razlike ovdje su zakrivljena leđa i velika podesiva lumbalna podrška.

Tačno je da Omegin jastuk koji se može ukloniti i Titanov unutrašnji podesivi slabinski dio nisu baš dobili oduševljene kritike. Zanima nas hoće li Iskur-ov izbočeni lumbalni jastučić, koji pomalo podsjeća na zmijski trbuh, biti bolji.

 

Iskur je dostupan za prednarudžbe na Razerovoj web stranici, a više prodavača dolazi kasnije ove godine. Secretlab pravi prilično dobre stolice; radujemo se isprobavanju ovog konkurenta.