Besplatna verzija ultimativne borbe PUBG Lite gasi se 29. aprila

 

Postoji nekoliko različitih verzija PlayerUnknown’s Battlegrounds – igre koja je popularizovala „battle royale“ žanr – koju možete igrati na svemu, od slabijeg telefona do vrhunske igračke opreme. Krajem aprila, međutim, lista igara sa tom tematikom biće za jednu kraća: PUBG Lite.

Besplatna verzija ultimativne borbe za život i smrt koja se igra na slabijim uređajima, gasi se 29. aprila, a nova preuzimanja neće biti moguća 30. marta.

U svojoj bilješci obožavaocima, izdavač igre Krafton, nije dao razlog za predstojeće zatvaranje, a evo šta je u potpunosti rečeno:

„Duboko smo zahvalni na strasti i podršci zapanjujućeg broja ljubitelja PUBG Lite, koji su bili sa nama. Tokom teških vremena pandemije COVID-19, nadamo se da je ta igra našim korisnicima pružila zabavan način da budu bezbjedni. Nažalost, posle dužeg razmišljanja doneli smo tešku odluku da zatvorimo uslugu. Došlo je vrijeme da se naše putovanje završi, zato vas obavještavamo da je završetak usluge PUBG Lite 29. aprila 2021.“

Vijest o gašenju stigla je nakon objavljivanja izdavača prošlog novembra da je PUBG Lite potpuno besplatan za igranje, nakon što je ukinuo svoj sistem valuta u igri.

Igra je pokrenuta u beta verziji u januaru 2019. godine na Tajlandu, a u Evropu se preselila u oktobru iste godine.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.