Pretvorite tekst rečenice u fotografiju uz pomoć NVIDIA GauGAN2 AI sistema

 

NVIDIA se može posmatrati kao kompanija koja proizvodi grafičke kartice, ali oni su mnogo više od toga. Oni također rade na AI i najnovija demonstracija kompanije je zapravo vrlo fascinantna i veoma impresivna.

Ovo dolazi u obliku GauGAN2, ažurirane verzije NVIDIA AI sistema koji je debitovao u aplikaciji Canvas ranije ove godine. Za one koji nisu upoznati, Canvas je aplikacija koja može generirati fotorealistične scene jednostavnim potezima kista, što znači da korisnici ne moraju posjedovati vještine slikanja da bi stvorili prekrasna umjetnička djela. Napravite osnovne poteze i jednostavno dozvolite da AI riješi ostalo.

Sa GauGAN2, NVIDIA je napravila svoj AI korak dalje, gde može da generiše fotorealistične scene, osim što će ovaj put omogućiti korisnicima da koriste rečenice da ga opišu računaru. To znači da umjesto da AI morate dati grubi crtež onoga što ste namjeravali, jednostavno mu kažete šta zamišljate u svojoj glavi, a on će stvoriti fotorealističnu scenu samo na osnovu vašeg opisa.

Najbolji dio je da ako ste radoznali, ne morate imati neku vrstu super kompjutera opremljenog NVIDIA GPU-om. Zapravo možete isprobati GauGAN2 demo na NVIDIA web stranici. Ako smo vas dovoljno zaintrigirali, demo požete probati na ovom linku, a možete i pogledati video ispod kako to izgleda.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.