Gigabyte je predstavio novu grafičku karticu iz serije AORUS Waterforce za ljubitelje Nvidijinih tehnologija – GeForce RTX 2080 Super Gaming OC Waterforce WB 8G

 

Gigabyte je za ljubitelje Nvidijinih tehnologija pripremio novu grafičku karticu iz serije AORUS Waterforce – GeForce RTX 2080 Super Gaming OC Waterforce WB 8G.

Novi model je po nazivu serije opremljen vodenim blokom što znači kako bi tokom cijelog životnog vijeka trebao biti tih u radu, jer nema ventilatora koji bi uslijed nakupljene prašine s vremenom mogli postati bučni.

Sam naziv otkiva dosta toga o grafičkoj kartici. Radi se RTX 2080 Super modelu sa 8 GB vlastite memorije. Ono što u nazivu ne piše a to je da je riječ o GDDR6 memoriji brzine 15.500 MHz koja ostvaruje bandwidth od 496 GB/s.

Pročitajte još: AMD predstavio treću generaciju Ryzen Threadripper procesora

GPU ima 3.072 CUDA jezgri (RTX-OPS 64) i brzinu od 1.845 MHz, što je 30 MHz brže u odnosu na referentni model kojeg proizvodi Nvidia. Grafička kartica podržava DirectX 12, OpenGL 4.6 te do četiri monitora istovremeno. Od konektora tu su tri DisplayPort (1.4) i jedan HDMI (2.0b) port.

Kao i svaka druga komponenta koja je namijenjena gejmerima, tako i ova grafička kartica ima i RGB osvjetljenje. Gigabyte je ugradio RGB Fusion 2.0 osvjetljenje koje se može sinhronizirati s drugim uređajima iz serije AORUS.

Proizvođač preporučuje ugradnju grafičke kartice u konfiguracije koje su opremljene s minimalno 650-vatnim napajanjem.

Gigabyte je za ovu grafičku karticu odlučio ponuditi produženu garanciju. Uz standardnom trogodišnje, tu je i dodatna garancija u trajanju od jedne godine za sve kupce koji svoju grafičku karticu registruju preko kompanijinog weba u 30 dana od kupovine.

Detaljne specifikacije dostupne su na stranicama proizvođača. Gigabyte se još nije izjasnio o vremenu dostupnosti na tržištu niti o cijeni grafičke kartice.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.