Besplatni GitHub privatni repozitoriji sa mogućnošću sarađivanja u timovima

 

GitHub je programerima možda malo olakšao život. Servis u vlasništvu Microsoft-a besplatno pruža svoje osnovne funkcije svima, uključujući timove.

To znači besplatne neograničene reprozitorije s neograničenom saradnjom za sve, uključujući timove koji koriste uslugu komercijalnih projekata, kao i do 2.000 minuta mjesečno besplatnog pristupa GitHub akcijama, automatizaciji kompanije i CI / CD platformi.

Pročitajte još: PHP ili Node.js: šta izabrati?

Kompanije neće morati da plaćaju pretplatu samo da bi upravljale svim svojim kodom na jednom mjestu, uključujući privatne repozitorije za neograničen broj korisnika. Pojedinci takođe dobijaju benefite, s neograničenim brojem saradnika na raspolaganju bez novčane nadoknade.

Novi GitHub Free nivo dolazi zajedno sa boljim ponudama ako morate da platite. GitHub Pro i GitHub Team sada koštaju četiri dolara mjesečno po korisniku (smanjenje u odnosu na prethodnih devet dolara). Pro sada nudi 2 GB za čuvanje i 10 GB za prenos podataka, dok je Team odustao od zahteva za minimum seat i 3.000 Actions minuta mjesečno za privatne repozitorije poslije 14. maja.

 

Cijene komercijalnih planova takođe snižene

 

Timovi koji žele naprednije funkcije poput vlasnika koda ili poslovnih karakteristika poput SAML podrške i dalje će morati nadograditi na plaćeni plan, ali oni sada počinju od 4 dolara mjesečno, a korisnik za Teams planove umjesto dosadašnjih 9 dolara, s tim da Enterprise plan počinje 21 dolara mjesečno po korisniku.

GitHub - cijene usluga
GitHub – cijene usluga

Kompanija se ne stidi svog načina razmišljanja: želi da „svaki developer na Zemlji“ ima pristup. GitHub i Microsoft nadaju se da će postati go-to izvor za programere, što znači da će zainteresovati ljude koje je odbijala cijena. Nije kao da će se ljudi žaliti, posebno tokom pandemije – to bi moglo pomoći programerima da rade od kuće ili da eksperimentišu sa programiranjem u svoje slobodno vrijeme.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.