Video-igra God of War (Bog rata) je dodala novu dimenziju pomalo jednoličnom hack-and-slash žanru, time što je sve začinila ličnom pričom. Za one koji žele dobru priču, ali ne bi baš da igraju, uskoro će biti objavljena dječja knjiga rađena po ovim motivima.

B is for Boy je „šaljivi osvrt“ na video-igru God of War. Najavio ju je izdavač Insight Editions, a napisala Andrea Robinson, koja je radila i na franšizi Buffy the Vampire Slayer.

Dječja knjiga možda nije ono što bi fanovi video-igre očekivali naročito s obzirom na to da je igra puna krvi i ubistava. Međutim, iako je u pitanju zaista dječja knjiga, ona se na Amazonu kategorizuje kao „knjiga za odrasle“.

Možda je razlog i to što je ilustrator rekao da je u pitanju „knjiga većim djelom prilagođena djeci“.

Ovaj potez kreatora video-igre je priliično razumljiv kada ga stavimo u širi kontekst i kada znamo kako tržište funkcioniše.

Video-igra God of War je ostvarila nevjerovatan uspjeh kod svih Sony PlayStation igrača jer je prodata u više od 3 miliona primeraka za prva tri dana od kako je objavljena, pa su, izgleda, odlučili da zarade dodatno na uspjehu.

(Polygon)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.