Google je objavio da je Duo povećao limit za grupne pozive. Sada do 12 ljudi može da učestvuje u istom video pozivu

 

Sada u Google Duo može da učestvuje do 12 osoba u video pozivima, objavila je Sanaz Ahari Lemelson, viši direktor upravljanja proizvodima u Google-u.

To je drugo povećanje za Duo od prošle godine. Google je prvo ograničio korisnike na video pozive jedan na jedan, a zatim je uveo grupnu podršku sa maksimalnim kapacitetom od 8 osoba.

Google je odlučio da poveća ograničenje zbog pandemije koronavirusa.

„Zahvalni smo što Duo pomaže korisnicima da vide svoje najmilije širom svijeta“, rekla je Ahari Lemelson na Twitteru.

„Povećali smo grupne pozive sa 8 učesnika na 12 i možda ćemo da uvedemo i druga poboljšanja i funkcije koje je Google planirao za kasnije”, dodala je Ahari.

Ahari Lemelson nije precizirala hoće li granica od 12 osoba ostati trajno povećanje. Mada je vrlo vjerovatno da će to tako biti.

Iako je za Google Duo to veliko povećanje, ipak ćete veće kapacitete naći na drugim platformama.

Skype omogućava da se do 50 korisnika pridruži pozivu, a Apple FaceTime čak 32 korisnika. Duo takođe puno zaostaje za 100 korisnika koje Google Hangouts Meet podržava. Ipak, to je dobrodošlo povećanje za korisnike koji uživaju u Duo-u i njegovom pojednostavljenom pristupu video pozivima.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.