YouTube je svakako najpopularnija platforma za gledanje video-snimaka svih mogućih kategorija. Međutim, ukoliko želite promjenu, spremili smo za vas pet prijedloga.

 

Vimeo – link

Vimeo je jedan od prvih sajtova posvećenih video-snimcima koji je podržavao HD rezoluciju.

Vimeo biste mogli da uvrstite i u svakodnevnu upotrebu, jer iako omogućava da svaki korisnik „ubaci“ svoj video-snimak, glavni naglasak je na visokokvalitetnim video-snimcima u različitim kategorijama.

Takođe, ono što Vimeo razlikuje od većine sajtova sličnog sadržaja je to što nema reklama.

 

Pročitajte još: YouTube ukinuo popularni muzički kanal i slučajno napravio najduži video-klip u istoriji

 

Dailymotion – link

Na ovom sajtu se nalazi mnogo video-snimaka i njegova popularnost je ogromna. Samim tim, ko god da napravi sadržaj sigurno će ovde pronaći svoju publiku u slučaju da mu je Youtube kao „Plan A“ propao.

Pokrenut iste godine kao i YouTube, interfejs nije baš na zavidnom nivou, ali je jednostavan za upotrebu i jedinstveni sadržaj mogao bi da bude njegova najveća prednost u odnosu na Youtube.

 

Internet arhiva – link

Najveća prednost platforme Internet Archive je njena velika „video biblioteka“.

Iako nema mnogo novog sadržaja, na ovom sajtu možete da pronađete dokumentarce, TV serije ili filmove, i toga ima više nego na ostalim sajtovama koji nisu specijalizovani baš za ove sadržaje.

 

Metacafe – link

Iako je napravljen još početkom 21. vijeka, Metacafe u posljednje vrieme dobija mnogo novih korisnika.

Ono što najviše privlači ljude su kratki video-snimci, jer većina njih na ovoj platformi traje manje od tri minuta. Zbog toga, idealan je za sve koji žele da pogledaju neke „tutorial“ ili „highlights“ video-snimke.

 

Pročitajte još: Nekoliko trikova kako da zapamtitite sve lozinke?

 

9GAG Video – link

Za one koji nisu upoznati sa 9GAG platformom, to je mjesto na kome se nalaze popularni mimovi, fore i fazoni na sve moguće teme.

Što se 9GAG Video odjeljka tiče, u pitanju je mjesto na kome možete da pronađete na hiljade gifova i sličnog zabavnog sadržaja, od kojih su neki čak i obilježeni sa NSFW (Nisu bezbjedni za gledanje na poslu), pa bi trebalo dobro da pazite ko je oko vas dok ih gledate.

U svakom slučaju, 9GAG TV je pravo mjesto ukoliko želite da vam u zabavi prođe cijeli dan, a da to ni ne primjetite.

 

(B92, Guiding tech)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.