Korisnici su tražili da telefoni OnePlusu imaju funkciju Always-On Display (uvijek uključen ekran), a OnePlus kaže da je to interni plan puta s nadolazećim pametnim telefonima

 

OnePlus će ubuduće na svojim pametnim telefonima nuditi funkciju Always-On Display. Većina se kompanija odlučila za to prije nekoliko godina, ali OnePlus je izbjegao tu mogućnost zbog problema sa izgaranjem ekrana i isušivanjem baterije.

Sada se čini da OnePlus zna koliko je značajno da ova funkcija ekrana bude na raspolaganju. Zajednica OnePlus glasala je za traženje te opcije i ona je od tada dodata u interni plan puta.

O detaljima ove funckije OnePlus je prećutao; međutim, sve karakteristike ekrana uvijek su usmjerene na istu stvar. A to je, jednostavnim načinom pružati informacije na prvi pogled bez da korisnik mora stalno da otključava svoj pametni telefon.

Često na ekranu koji ima opciju Always-On Display prikazuju se datum, satnica, vrijeme, vijek trajanja baterije i ikone aplikacija za dolazna obaviještenja.

Među svim kompanijama koje koriste opciju uvijek uključenog ekrana, moglo bi doći do nekih manjih podešavanja, uključujući mogućnost izmjene sata ili dizajna pozadine.

Svakako pomaže to što OnePlus dizajnira svoje pametne telefone s OLED panelima. LCD tehnologija zahtijeva da se uključi čitav ekran, ali OLED paneli mogu da aktiviraju samo piksele potrebne za prikaz boje. Tako se smanjuje potrošnja energije, a postoje i optimizacije od strane softvera kako bi se osiguralo da opcija Always-On Display izvlači što manje energije.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.