Alexa će vam postaviti niz pitanja i pružiti smjernice na osnovu vaših odgovora povučenih direktno iz centara za kontrolu i prevenciju bolesti

 

Pandemija koronavirusa, razumljivo, kod prvih znakova određene bolesti, stvara zabrinutost kod ljudi da mogu imati COVID-19. Sada Alexa stupa na scenu da pomogne u procjeni vaših simptoma i pomaže u pružanju smjernica.

Alexa je asistent koji je kreirao Amazon i djeluje kao virtuelni asistent.

Jučer je Amazon najavio brojne resurse Alexe i Amazon uređaja koji se odnose na koronavirus. Na vrhu popisa je da Alexa pomaže u pružanju smjernica korisnicima ako misle da su zaraženi virusom COVID-19.

Na pitanje: „Alexa, šta da radim ako mislim da imam koronavirus?“ Alexa će vam postaviti niz pitanja.

Pitanja obuhvataju takve stvari kao što su vaši simptomi, istorija putovanja i sl. Potom će se procjenjivati vaši odgovori i dati smjernice, koje Amazon dobija direktno iz centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Ako se nalazite u Australiji, Brazilu, Kanadi, Francuskoj, Indiji, Velikoj Britaniji ili Sjedinjenim Državama, Alexa je takođe sposobna 20 sekundi puštati pjesmu dok vi perete ruke. Na taj način slijedite smjernice o dužini pranja ruku i možete se potpuno usresrediti na usavršavanje svoje tehnike. To bi se moglo pokazati veoma korisno ako imate djecu koja uče o rutini pranja ruku.

Osim što ćete potencijalno odmarati od negativnih misli, Alexa će da odgovori na sva vaša pitanja koja se odnose na pandemiju , kao i nudeći najnovije vijesti o COVID-19.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.