Aplikacija Google Earth može biti ne samo koristan već i zanimljiv alat. Omogućava nam dvodimenzionalni i trodimenzionalni pregled udaljenih i nepoznatih odredišta, kao i što se sve može naći u njima.

Zahvaljujući alatu za oslikavanje istorije možete da pogledate kako je određeni dio svijeta izgledao tokom različitih istorijskih razdoblja.

Pročitajte još: Lakša verzija Google pretraživača postala dostupna u cijelom svijetu

Po početnim postavkama vidjećete stanje stvari onakvo kakvo je sad. Ali, zahvaljujući alatu za oslikavanje povijesti možete pogledati i kako je određeni dio svijeta izgledao (ili mogao izgledati) tokom različitih istorijskih razdoblja.

Ova karakteristika nije dostupna za svaku lokaciju koja vam može pasti na pamet, ali jeste za veliki broj njih. Evo instrukcija kako da je pokrenete.

 

Kako da putujete kroz vrijeme koristeći Google Earth?

 

Za početak morate da preuzmete i instališete izdanje Google Eartha za PC.

– Otvorite web odredište Google Earth  kako bi ga preuzeli.

– Instališite ga i otvorite.

– Kliknite na pretraživanje pri vrhu lijevog menija i pronađite lokaciju koja vas zanima. Možete unijeti grad, državu, GPS koordinate, naziv ulice, tačnu adresu…

– Kliknite Search.

– Kliknite Viewu meniju pri vrhu ekrana, pa zatim Historical Imagery.

– Pri vrhu vašeg 3D browsera pojavit će se traka koju možete koristiti da biste putovali kroz vrijeme.

(business insider)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.