Kompanija Alfabet, u čijem se vlasništvu nalazi Google i druge kompanije povezane sa Googleom, saopštila je da će uvesti nove bezbjednosne funkcije na platformi za održavanje video konferencija Meet, kako bi spriječila učestvovanje nepozvanih korisnika, prenosi agencija Rojters.

Pročitajte još: Google Meet stiže na Gmail

Iz kompanije je saopšteno da će domaćinima konferencija biti dato veće pravo kontrole nad odabirom učesnika, a takođe će biti uvedene i još neke novine, kao što su opcija blokiranja učestvovanja onih korisnika koji nisu ulogovani na svoj Google nalog.

Na primjer, ukoliko nekome više puta bude odbijen pristup konferenciji, taj korisnik će automatski biti blokiran i neće moći da šalje više zahtijeva za učestvovanje.

Alfabet se odlučio na uvođenje novih bezbjednosnih funkcija na pomenutoj platformi, s obzirom na ogromnu upotrebu servisa za video konferencije zbog mjera karantina i socijalnog distanciranja u doba pandemije.

(Tanjug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.