Nubia nagovještava svoj pametni pametni telefon Red Magic 5S od prošle sedmice, a sada je kompanija konačno odredila datum objave – 28. jula.

Red Magic 5S napajaće Snapdragon 865+ SoC i isporučivaće se sa LPDDR5 RAM-om i UFS 3.1 memorijom. Smartphone će imati srebreni sistem hlađenja tj. dosadašnja bakarna pločica biće zamijenjena srebrenom i sportske tipke na ivicama osjetljivom na dodir 320Hz.

Nubia će također predstaviti Wind Cooling Magic Box dodatak za Red Magic 5S, koji će uključivati 3,5 mm priključak za slušalice i USB-C priključak s podrškom za punjenje napajanja od 30W. To će se vjerovatno prodavati odvojeno, a njegovu cijenu ćemo znati sljedećeg utorka.

Očekuje se da sistem kamera bude identičan onomu na 5G modelu – 64 MP + 8 MP + 2 MP i 8 MP (selfie) – no iznenađenja su moguća, pogotovo u domeni prednje selfie kamere koja bi mogla biti veće rezolucije.

Poput Red Magic 5G, očekuje se da će i Red Magic 5S spajati AMOLED displej sa 144Hz osvježavanjem i imati 16GB RAM-a. Više detalja o Red Magic 5S-u bi se trebalo pojaviti u danima koji vode do službenog otkrivanja.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.