Nedavno je tokom testa otkriveno da je Google Pixel 6 maksimizirao punjenje na oko 22W, u prosjeku 13W tokom cijelog ciklusa punjenja. Ovo je bila velika stvar jer je Google tvrdio da je Pixel 6 sposoban da se puni brzinom od 30W, tako da je razlika prilično očigledna.

Sada se Google javio da objasni kako funkcioniše punjenje na Pixel 6. Prema Google-u, “optimizovali smo Pixelovu litijum-jonsku bateriju za visoke stope punjenja kada je nivo baterije nizak. Pixel 6 može dobiti do 50% za oko 30 minuta (sa Googleovim 30W USB-C punjačem za napajanje), i brzo dostiže do 80% za oko sat vremena, ovisno o korištenju uređaja i temperaturi.”

Google objasnio brzinu punjenja Pixel 6 telefona

Dodaju: „Maksimalna snaga koju Pixel 6 i Pixel 6 Pro crpe iz žičanog punjača je 21 W odnosno 23 W. Kako se baterija približava punoj, snaga punjenja se postepeno smanjuje kako bi se produžio vijek trajanja baterije.” U osnovi, zvuči kao da Google pokušava reći da vaš telefon nikada neće dostići 30W jer žele zaštititi bateriju telefona.

Čini se da su ostali njihovi nalazi u skladu sa testiranjem koje je uradio Android Authority, pa se nadamo da će korisnici biti u redu s objašnjenjem. Sigurni smo da bi neki poželjeli da se puni na 30W, ali čini se da je Google umjesto toga odlučio dati prioritet dugotrajnosti baterije.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.