Google Photos će ove jeseni dobiti novi uređivač filmova i funkcije za uređivanje videa kao dio ažuriranja Chrome OS-a

 

Nova Google Photos funkcija za uređivanje videa omogućiće korisnicima da prave video zapise slične istaknutim klipovima koje aplikacija već automatski pravi.

Google je objavio renovirani video uređivač za svoju aplikaciju Google Photos na Androidu i iOS-u koji mu je dao novi život i isti vizuelni stil kao prethodno ponovo kreiran uređivač fotografija. Obje su prelijepe promjene u aplikaciji koje zaista podižu jednostavnost korišćenja i dizajna na sljedeći nivo. Nažalost, u to vrijeme taj video uređivač nije pominjan za objavljivanje na Chrome OS-u, iako bi vlasnici Chromebook-a instalirali istu aplikaciju iz Play Store-a. Ove jeseni će se to promjeniti – ažuriranjem aplikacije Google Photos, trebalo bi da bude predstavljen novi uređivač video zapisa.

Iako nije iznenađenje što Google uključuje automatizovani alat, kompanija takođe uvodi mogućnost da se počne od nule, dodajući video snimke i fotografije redosljedom koji želite. Aplikacija će vam omogućiti da prilagodite stvari kao što su osvjetljenost i kontrast, skraćivanje klipova, dodavanje naslovne kartice i muzike i primjenjivanje Google filtera za realne tonove.

 

Očekujte brojna ažuriranja i mnoštvo novina

 

U narednih nekoliko mjeseci planiraju se brojna druga ažuriranja za Chrome OS. Još jedna nova Google Photos funkcija će omogućiti Chromebook-ovima da pristupe vašoj biblioteci i koriste te slike za pozadinu.

Aplikacija Gallery će dobiti funkcije za uređivanje PDF-a, tako da možete da popunjavate obrasce i potpisujete ih ako koristite Chromebook sa olovkom. Tu je i nova Cursive aplikacija za snimanje i organizovanje rukom pisanih beleški.

Chrome OS takođe dobija novi tamni režim, nešto o čemu se priča već duže vreme. Moći ćete da izaberete jedan režim ili da ga automatski mijenjate u zavisnosti od doba dana. Neke nove pozadine će takođe doći sa svijetlim i tamnim verzijama koje se automatski mijenjaju u zavisnosti od teme koju koristite.

Konačno, Google uvodi nekoliko poboljšanja produktivnosti u Chrome OS. Klikom na datum pojaviće se mjesečni prikaz kalendara, gdje možete da odaberete datum kako biste vidjeli događaje iz Google kalendara bez otvaranja aplikacije. Većina ovih ažuriranja trebalo bi da dođe u avgustu, dok će alatke za uređivanje videa stići na jesen.

(Engadget)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.