Nova funkcija Google Photos servisa uključuje sekciju koja olakšava ubacivanje i digitalizaciju starih fotografija i video fajlova.

Tokom narednih nekoliko nedjelja, Google će isporučiti novu funkciju za Photos aplikaciju, koja će korisnicima pomoći da lakše organizuju snimke koje su kreirali tokom godina.

Za početak, kompanija ažurira izgled aplikacije, pa će grupe fotografija moći da se prikazuju kao mreža ili lista koja može da se filtrira po tipu, albumima, favoritima i folderima na uređaju.

Takođe, u donjem meniju će se naći „import photos“ sekcija , koja će pomoći kod prebacivanja fotografija sa drugih servisa, koa što su Facebook i iCloud.

Nova funkcija omogućiće i lakše kopiranje fajlova sa kamere, kao i digitalizovanje starih fotografija i videa. Tu je i opcija koja pomaže kod skeniranja fizičkih fotografija pomoću telefona.

Još jedna opcija, koja omogućava bolje organizovanje fotografija, jeste mogućnost da se iz bekapovanja isključi folder sa korisnikovog uređaja.

Google će uskoro dodati i prečice u vrhu glavne mreže sa fotografijama, kako bi omogućio direktno prebacivanje na njih u slučaju da korisnik odluči da ne bekapuje folder na uređaju.

(b92)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.