Google je odlučio da redizajnira Gmail i kada ugleda svjetlost dana imaće nekoliko opcija u okviru jednog šablona

 

Ne samo da će Google Gmail da dobije novi izgled tokom proljeća, nego i način na koji funkcionišu neka od trenutnih podešavanja i usluga.

Na primer, Google Workspace aplikacije će se koristiti na nov način dok pregledate prijemno sanduče i osvježiće način na koji pretražujete glavne aplikacije u Gmail-u, kao što su Chat i Meet. Od sada će biti na jednoj „lokaciji“, što znači da se nudi bolja preglednost i generalno lakši način korišćenja.

Upravo u februaru, Google je počeo da uvodi ažuriranje za lične korisnike i korisnike domena, a promjena bi trebalo da stigne do svih korisnika Gmail-a oko aprila. Korisnici mogu očekivati da vide oblačiće sa obavještenjima za različite usluge u Gmail-u, a oni koji se odnose na poruke će moći da odgovore u iskačućem prozoru.

Google Apps će biti dostupan u padajućem meniju bez obzira da li je panel otvoren ili zatvoren. Pored toga, više nećete morati da kliknete na više kartica ili da otvarate nove prozore da biste mogli da se pridružite sastancima ili da koristite druge funkcije.

Iako će ovo postati podrazumijevani korisnički prikaz u aprilu, biće moguće koristiti stari izgled ograničeno vrijeme do juna, ali posle juna to više neće biti moguće i sve nove funkcije će biti standardne. Promjena ponovo utiče na korisnike Gmail-a sa ličnim i poslovnim nalozima, sa izuzetkom korisnika Google Workspace Essentials.

Čini se kao da je to najveća promjena u pet ili više godina otkako je Google postavio trenutni izgled. Koji još uvijek izgleda novo i svježe.

Međutim, s obzirom na univerzalnost aplikacija, Googel, kao i njegovi konkurenti, traži načine da kombinuje identično iskustvo na svim uređajima. Tako nešto je sasvim razumljivo i trebalo bi se nadati da su promjene zaista korak naprijed.

(PC Chip)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.