Nakon što ga je u septembru prvi put prikazao, Google je sada konačno precizirao kako će njegov novi Ambient mode raditi na pametnim telefonima

 

Ideja je, naime, da vaš telefon korišćenjem Ambient mode-a postane „korisniji“ za vrijeme punjenja omogućavajući vam da vidite slike, reprodukujete muziku, kontrolišete pametne kućne uređaje i još mnogo toga.

Ova opcija već je omogućena na nekim Nokia i Xiaomi uređajima, a uskoro bi trebalo da bude dostupna i na drugima, prenosi Engadget.

Pročitajte još: Izašao prvi službeni video za Huawei Nova 6 5G koji se očekuje u prodaji od 5. decembra

Androidov menadžer proizvoda Arvind Čandrababu objašnjava da ova funkcija olakšava izvršavanje zadataka sa samo nekoliko klikova dok se telefon puni.

„Sada jednim dodirom možete podesiti alarm, možete pogledati kada je vaš prvi naredni sastanak, možete da isključite svjetla, a takođe možete i da pripremite prezentaciju svojih fotografija“, naveo je on.

Opcija Ambient mode je prvenstveno namijenjena telefonima koji nemaju sopstvene režime za ekrane tokom punjenje, a Čandrababu je rekao da će se ona narednih nedelja pojaviti na izabranim uređajima sa Androidom 8 i novijim verzijama tog OS-a.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.