Prema Corningu najjače staklo za telefone do sada

 

Veliki broj naših pametnih telefona i tableta oslanjaju se na staklena kućišta kako bi se zaštitile komponente ekrana telefona od oštećenja. To znači da ova staklena kućišta trebaju biti jako izdržljiva prilikom svakodnevnog korišćenja i povremene padove. Corning smatra da su možda napravili najjaču verziju zaštitnog stakla do sada pod nazivom Gorilla Glass Victus.

Corning se hvali da je Gorilla Glass Victus do sada najjača verzija Gorilla Glass-a. Prema Corningu, oni tvrde da je Victus sposoban preživjeti pad sa čak 2 metra čak i kada padne na tvrde i grube površine. Iz kompanije kažu da staklo proizvedeno od konkurencije ima tendenciju da puca kada padne za 0,8 metara, ali Victus može preživjeti padove sa više nego dvostruke visine.

Osim što je žilaviji i otporniji na pad, Corning također tvrdi da je Victus otporniji na ogrebotine, gdje je dvostruko otporniji na ogrebotine u odnosu na prethodnika i čak četiri puta bolji u poređenju s konkurencijom koji prave aluminosilikatno staklo. Kompanija je takođe otkrila da će Samsung biti prvi koji će u skoroj budućnosti usvojiti Gorilla Glass Victus.

Ovo sugeriše da bi uređaji poput predstojeće Samsung Galaxy Note 20 serije mogli da koriste novo Gorilla Glass Victus staklo, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će telefoni proći prilikom testova.

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.