Japanci napravili džinovskog robota po imenu Gundam koji je težak 25 tona i visok 18 metara

 

U januaru ove godine započeta je izgradnja velikog robota po imenu Gundam, popularnog robota koji se pojavljuje u televizijskim filmovima i serijama od 1979. godine, kao i u brojnim video-igrama i mangama.

Robot Gundam visok je impresivnih 18,2 metra, a nalaziće se u Jokohami, južno od Tokija.

Iako je pandemija zaustavila izgradnju brojnih objekata širom svijeta, Japanci nisu odustali od Gundama ni na trenutak.

Za sada, divovski robot može da podigne nogu i pomjera torzo, a prema planu Gundam će na kraju moći da hoda, uprkos svojoj težini od približno 25 tona.

Na Jutjubu se može vidjeti serijal video-snimaka iz fabrike „Gundam Factory Yokohama“, koji prikazuju kako su radnici dizajnirali, gradili i sastavljali Gundama.

Glavni dizajner Džun Narita napomenuo je da su posebno morali da se posvete pažljivom odabiru materijala i motora, jer samo jedna ruka ovog robota može da bude teška i do 589 kg.

Animatronička atrakcija na daljinsko upravljanje stajaće uz Gundam fabriku. Gundamovi obožavaoci moći će da uživaju u njegovim prvim koracima na službenom otvaranju 1. oktobra 2020. godine.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.