Samsung Galaxy Watch 4 porodica se sastoji od neverovatnih pametnih satova sa samo jednom ogromnom nedostatkom: trajanjem baterije. Čini se da je korejska kompanija prilično svjesna toga, jer smo već čuli glasine da će uređaji Galaxy Watch 5 generacije imati veće baterije.

Ali sada se zaplet zaoštrava, jer nove glasine kažu da bismo trebali očekivati ​​noviji, vrhunski Galaxy Watch 5 Pro koji će biti iznad Watch 5 i Watch 5 Classic na Samsungovom popisu kasnije ove godine.

Za ovaj Galaxy Watch 5 Pro se kaže da dolazi sa ogromnom baterijom od 572 mAh. Da to stavimo u kontekst, najveći modeli Galaxy Watch 4/Classic imaju ćeliju od 361 mAh. Dakle, ovo bi bio skoro 60% veći kapacitet na nadolazećem satu, što bi vjerovatno i dalje trajalo manje od dva dana za najintenzivnije korisnike. Uz to, oni koji ne uključe sve funkcije mogu zapravo pregurati 48 sati korišćenja s takvim podešavanjem, a to zvuči uzbudljivo.

Pa ipak, postoje upozorenja koja treba uzeti u obzir. Prvo, ovo će vjerovatno biti lansirano po čak višoj cijeni nego što je to učinio Galaxy Watch 4 Classic 46mm, koji sam po sebi nije bio jeftin. Sljedeće, sve što za sada imamo su nepotvrđene glasine, iako se broj modela za navodni Watch 5 Pro (SM-R925) pojavljuje u korejskoj sertifikaciji.

To samo znači da je Samsung uređaj sa takvim brojem modela u izradi, a pošto počinje sa R ​​znamo da je nosiv. Drugi detalji još nisu objavljeni, a čak su i navodni izvori za ovu glasinu tvrdili da nije 100% „potvrđeno“ da će Watch 5 Pro zaista biti objavljen – Samsung bi ipak mogao odustati od projekta. Nadajmo se da neće, a nadajmo se i da će se porodica Watch 5 isporučivati ​​s boljim kaiševima od Watch 4 uređaja.

(GSMarena / SamMobile)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.