Gran Turismo 7, jedna od najvećih PlayStation 4 i PlayStation 5 igara do sada, ponovo je online nakon 30-satnog prekida rada

 

Polyphony Digital se izvinio zbog problema, a igra Gran Turismo 7 je ponovo online sa novim i funkcionalnim ažuriranjem 1.08 koji mijenja pogrešni 1.07

Raniji update je imao rijedak i ranije neotkriven problem koji je spriječio igranje na pojedinim PS4 i PS5 konzolama.

Kompanija je odlučila da zaustavi izdanje 1.07 kako bi zaštitila sačuvane podatke igrača. 1.08 takođe rješava žalbe na mikrotransakcije Gran Turismo 7 prilagođavanjem nagrada za događaje.

„Neposredno prije objavljivanja ažuriranja 1.07, otkrili smo problem da igra ne počne kako treba u nekim slučajevima na modelima PS4 i PS5“, objašnjava Kazunori Yamauchi, dizajner igara i izvršni direktor Polyphony Digital.

„Ovo je bio rijedak problem koji nije viđen tokom testova razvojnog hardvera ili QA sesija prije objavljivanja, ali da bismo dali prioritet bezbjednosti sačuvanih podataka korisnika, odlučili smo da prekinemo izdavanje ažuriranja 1.07 , kako bi se izvršila ispravka sa 1.08”, dodao je Yamauchi.

Igra sada nudi više sadržaja, događaja i funkcija za konstruktivno rješavanje primjedbi u vezi sa kupovinom za pravi novac, iako detalji još nisu dostupni.

Povratak igre će vjerovatno cijeniti fanovi koji su željeli da zarone u glavni GT režim Gran Turismo 7, kome je potrebna internet veza bez obzira da li se igrate sa drugima ili ne.

Ipak, igrači Gran Turismo 7 možda nisu bili toliko strpljivi. Mnogi su pohrlili na Metacritic kako bi ostavili negativne kritike o igrici, smanjivši njen korisnički rezultat na samo 3,2.

(The Verge)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.