H10 Max TV Box radi na novom Android 10 operativnom sistemu koji je posebno podešen za rad na velikim ekranima

 

Ovaj novi Android TV Box uređaj jednostavnog naziva H10 Max radi na novom operativnom sistemu, ima puno radne i interne memorije.

Android TV Box uređaji su u posljednje vrijeme postali vrlo popularni, kako zbog svojih jakih hardverskih karakteristika i brojnih mogućnosti, tako i zbog svoje vrlo povoljne cijene koja je danas pristupačna svima.

Ovaj je uređaj zanimljiv i po tome što sprijeda ima i LED ekran na kojem ćete vidjeti i neke osnovne podatke kao što su vrijeme, stanje Wi-Fi veze te imate li uključenu USB Flash memoriju.

Svidjeće vam se i kombinacija crne i ljubičaste boje, a po izgledu ga možete smjestiti gdje god želite. Inače je dimenzija od samo 10 x 10 x 1,6 centimetara, i težak je samo 12,3 grama.

H10 Max radi na novom Android 10 operativnom sistemu koji je posebno podešen za rad na velikim ekranima. Zahvaljujući novom 4-jezgrenom Allwinner H616 procesoru (ARM Cortex-A53 jezgre) i ARM Mali-G31 MP2 grafiku bez problema može reprodukovati 4K i 8K sadržaje u H.265 video kodeku (podržava i stariji H.264).

Ugrađeno je i 4GB RAM-a i 32GB ili 64GB interne memorije.

Spomenimo i da ima dva USB ulaza, microSD utor za memorijsko proširenje, kao i HDMI video izlaz. Dolazi u kompletu s daljinskim upravljačem, a po želji možete na njega spojiti i tastaturu i miša.

Naravno, podržava i Wi-Fi bežično povezivanje, žično LAN povezivanje (RJ45), a podržava i sve poznate audio, foto i video formate.

H10 Max je vrlo zanimljiv Android TV Box uređaj koji se prodaje na Cafago webshopu po cijeni od samo 31,39€, uz besplatnu dostavu. Ova cijena vrijedi do kraja mjeseca, odnosno do 29. februara.

(Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.