Ukoliko dođu do oštrih fotografija hakeri vam mogu ukrasti otiske prstiju i poslije ih koristiti za logovanja putem identifikacije otisaka

Informatički stručnjaci upozorili su korisnike interneta da više ne postavljaju svoje fotografije na društvene mreže na kojima drže podignuta dva prsta ili znak pobjede.

Stručnjaci upozoravaju da, usljed napredovanja tehniologije, lični podaci pojedinaca mogu biti ugroženi ukoliko fotografija bude snimljena sa tim popularnom gestom.

Prema riječima zvaničnika iz šangajske kompanije „Informejšen sekjuriti trejd asosijejšen“ Žang Veja, kriminalci mogu da sa takvih fotografija iskoriste otiske prstiju.

Pročitajte još: Google napušta lozinke za milijardu Android uređaja

Vej je naglasio da takve fotografije ne bi trebalo objavljivati na društvenim mrežama ukoliko je snimak napravljen sa bliže od tri metra.

„Kriminalci pomoću fotografija i štampača izrade modele ruku i kasnije ih koriste prilikom identifikacije otiska prstiju“, napomenuo je Vej.

Australijski informatički stručnjak Ejm Sinpeng rekla je da nije čula da se nešto slično desilo u toj zemlji, ali da je u potpunosto izvodljivo.

(SRNA)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.