Otkrili ste da vam je Google nalog hakovan ili ste zaboravili adresu i-mejla i lozinku za pristup? Saznajte šta možete da učinite.

Evo šta treba da znate kako biste vratitli kontrolu nad vašim korisničkim nalogom na Google-u.

Šta ako ste zaboravili e-mail?

Ukoliko ste zaboravili koji ste e-mail koristili za logovanje, otvorite Google stranicu Find my email i pratite uputstva. Moraćete da im date puno ime koje je povezano sa vašim kompjuterom kao i broj telefona ili sekundarnu e-mail adresu.

Google je uklonio 7 Stalkerware Aplikacija iz Google play-a koji tajno špijuniraju druge korisnike

Šta ako ste zaboravili lozinku?

U slučaju da ste zaboravili lozinku, otvorite stranicu Account Recovery i resetujte lozinku. Moraćete da potvrdite svoj identit odgovarajući na nekoliko sigurnosnih pitanja. Ako je moguće, obavite ovo koristeći isti uređaj i web pretraživač koji ste već koristili kako bi pristupili zaključanom nalogu, kao i na lokaciji na kojoj ste to činili kako bi se vaša IP adresa poklopila i GPS lokacija.

Ne možete da potvrdite identitet odgovarajući na sigurnosna pitanja? Dobićete još jednu priliku, kao i nekoliko savjeta koji bi mogli da vam pomognu pri odgovaranju.

Nakon što uspješno potvrdite svoj identitet moći ćete ponovo da stavite lozinku. Ako koristite ovu opciju, imajte na umu da ćete morati da date adresu e-maila. Ako ste je zaboravili, počnite sa uputstvima za njeno vraćanje.

Šta ako vam je Google nalog hakovan?

Ako ne možete da se logujete na vaš e-mail i otkrijete da je neko nepoznat promijenio vašu lozinku ili broj telefona za vraćanje lozinke, ili obrisao vaš korisnički račun, takođe počnite od stranice Account Recovery.

Odgovorite na pitanja najbolje što možete i pratite uputstva. Ako ništa ne upali, pokušajte da dobijete pomoć pravo od Google-a.

(IT mixer / Tportal)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.