Bez puno originala ali zato sa hrpom studijskih klasika

 

HBO Max, nova striming servis usluga WarnerMedia koja kombinuje HBO s filmovima Warner Bros  i TV emisijama Turner, počinje sa radom 27. maja, objavila je danas kompanija.

Veliko prodajno mjesto HBO Max-a je u mogućnosti kombinovati sve HBO-ove ponude uz listu originalnih naslova koji su ekskluzivni za aplikaciju, Warner Bros klasične filmove i još mnogo toga. Ovaj striming servis će također biti ekskluzivni dom serije Prijatelji, koja nije strimana nigdje u Sjedinjenim Državama otkako je 1. januara napustila Netflix.

Striming usluga nudi više za gledanje od HBO Now i HBO Go, a WarnerMedia i AT&T nadaju se da će se ljudi koji koriste obe usluge prebaciti na Max, novi dragulj kompanije. Postojeći pretplatnici HBO-a na AT&T (otprilike 10 miliona) i pretplatnici za direktno naplaćivanje HBO Now dobiće Max besplatno, ranije je najavila kompanija. Kupcim koji se pretplate na AT&T-ove premium video, mobilne i širokopojasne pakete doiće paket s Max-om bez dodatnih troškova.

 

Jedan od posljednjih učesnika striming ratova ove godine

 

HBO Max je jedan od posljednjih velikih učesnika u striming ratova ove godine, nakon Quibi-ja i NBCUniverzal-ovog Peacocka. Takođe je jedan od najskupljih servisa za striming na tržištu, koji stiže sa 14,99 dolara mjesečno. To je ista cijena kao što korisnici plaćaju za mrežu putem svojih kablovskih paketa kao i cijena HBO-ove trenutne samostalne aplikacije za striming, HBO Now.

AT&T radi s drugim pružaocima kablovskih usluga i uslugama virtualne televizije kako bi pokušao dobaciti HBO Max do što više korisnika. AT&T je prije nekoliko mjeseci objavio da će Max biti ponuđen putem YouTube TV-a za korisnike koji koriste Googleovu virtualnu TV uslugu. AT&T je također sklopio ugovor sa Charterom, omogućavajući klijentima koji su trenutno pretplaćeni na HBO putem Charter, uključujući one koji plaćaju za charter-ove Silver i Gold video pakete, pristup Maxu kada ga pokrene. AT&T procjenjuje da će HBO Max do 2024. godine imati 50 miliona pretplatnika u Sjedinjenim Državama.

Tokom pretprošlog događaja za HBO Max prošle godine, izvršni direktor AT&T Randall Stephenson rekao je investitorima, novinarima i analitičarima da se Max „vrlo razlikuje od svega što ste do sada vidjeli na tržištu“. Dok je proizvodnja obustavljena širom svijeta, utičući na svaki studio i mrežu koji rade na novim serijama, ta će jedinstvenost morati doći u obliku starijih, originalnih WarnerMedia naslova koji sjede u impresivnoj arhivi kompanije.

(TheVerge)

 

https://www.youtube.com/watch?v=9yLNhhHs3-k&feature=emb_title

 

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.