BiH i Srbija se od danas zvanično nalaze na Apple mapi zemalja u kojima su dostupni popularni servisi američkog tehnološkog giganta – App Store, Apple Arcade, Apple Music, Apple Podcasts i iCloud.

Kompanija Epl je proširila listu zemalja u kojima su od sada dostupni ovi servisi za dodatnih 20 država, među kojima je i Srbija, dok je servis Apple Music učinila dostupnim u još 52 zemlje svijeta, navodi se u saopštenju Appla, dostavljenom Tanjugu.

„Drago nam je što su mnogi Appleovi omiljeni servisi sada dostupni korisnicima u više zemalja nego ikada ranije“, poručio je u saopštenju Oliver Šuser, potpredsjednik kompanije Apple Music i International Content.

Osim u Srbiji, ovi servisi su od danas na raspolaganju i korisnicima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i na Kosovu Metohiji, kao i u Gruziji.

Proširenje liste obuhvatilo je takođe osam afričkih zemalja, dve u azijsko-pacifičkom region, dvije na Bliskom istoku i tri u Okeaniji.

Što se tiče samo servisa Apple Music njegova dostupnost je proširena na 57 država, među koljima je i Hrvatska.

 

(Tanjug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.