Sigurni smo da su neki od vas već vidjeli uradi sam PC kućišta sa ugrađenim displejom koji prikazuje informacije o sistemu, poput temperature računara, brzine okretanja ventilatora i tako dalje. Obično u režiji uradi sam to se postiže podešavanjem Raspberry Pi-a, ali u slučaju da ne znate kako sami postaviti ili ne želite da potrošite dodatni novac, imate sreće.

Ovo je prema izvještaju iz PCGamesN-a uočena fotografija na Redditu, a koja prikazuje kako se snaša jedan korisnik. Unutar PC kućišta postavio je Android telefon koji se ponaša kao sekundarni displej koji prikazuje informacije o sistemu.

Prema korisniku, ovo zahtjeva preuzimanje aplikacije koja se zove Remote System Monitor, a svi korisnici trebaju učiniti da osiguraju da su i telefon i računar povezani na istu mrežu. Konkretno u ovom slučaju Reddit korisnik u/div2691, odlučio je da zaslon svog telefona postavi tako da je „uvijek uključen“ i usmjerio USB kabl unutra kako bi se telefon stalno punio.

To ne morate, naravno, ali ako želite da telefon zadržite u računaru, to je opcija. Ovo je sjajan način da koristite stariji Android telefon koji vam leži okolo skupljajući prašinu.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.