Sada kada je 2020 iPhone SE službeni, Apple je odlučio ubiti iPhone 8. Prije svega, da, kompanija je još uvijek prodavala iPhone 8, sve do danas. Drugo, ovo ima smisla kada bolje razmislimo, jer je iPhone SE u osnovi iPhone 8 sa najnovijim A13 čipsetom i boljim softverom za kameru. Takođe i različite mogućnosti boja. Jeftiniji je i od nekad iPhone 8, tako da zaista nema smisla da se njih dvoje međusobno takmiče u rosteru kompanije.

Apple je također prestao prodavati iPhone 8 Plus, ali situacija je malo složenija s ovim. Iako više ne možete kupiti iPhone 8 Plus od Applea, ne postoji „iPhone SE Plus“ koji bi mogao zauzeti njegovo mjesto. Dakle, kompanija očito još uvijek omogućava nekim svojim maloprodajnim partnerima da nastave sa zalihama i ponudom iPhonea 8 Plus. Ipak, nejasno je koliko dugo.

Definitivno bi bilo zanimljivo vidjeti iPhone SE Plus koji dolazi zajedno s iPhone SE-om (2020), s istim tipom osvježenja čipa koji su unutra spakovani. Ali možda kompanija pokušava navesti obožavatelje većih telefona da umjesto toga potraže iPhone 11 i ne bi željeli na takav način kanibalizirati prodaju tog modela.

(GSMarena)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.