Zahvaljujući korisniku Twittera pod imenom @RobotBrush, sada možemo reći da je Crysis Remastered zaista u produkciji

 

Crytek je već nekoliko sedmica sređivao igru Crysis Remastered, koja predstavlja remasterisano izdanje legendarne igre iz 2007. godine. Ona je svojevremeno podigla sve tehničke standarde u izradi igara i izludila gejmere koji su bili prisiljeni kupovati najskuplje grafičke kartice kako bi je mogli igrati.

Zahvaljujući korisniku Twittera pod imenom @RobotBrush, sada možemo reći da je Crysis Remastered zaista u produkciji. On je u „backend“ kodu na stranici Crysis.com ponašao podstranicu „cookie policy“, koja otkriva informacije o „kolačićima“, o samoj igri, uključujući naziv, platforme, opis i logotip. U međuvremenu je podstranica uklonjena, ali ne dovoljno brzo.

„Crysis Remastered donosi nove grafičke karakteristike, teksture visokog kvaliteta, Cryengine nativni hardver i API ray tracing rješenja za PC, PlayStation, Xbox i po prvi puta Nintendo Switch“, piše @RobotBrush u svom postu.

Digitalno remasterisani Crysis će pored PC, PS4 i Xbox One, doći i na Nintendo Switch konzolu.

U ovom trenutku nije poznato kada bi igra trebala izaći na svjetlost dana, pa nestrpljivo očekujemo oficijelnu objavu iz Cryteka.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.