Ovaj mod će vam omogućiti da igrate novi Half-Life: Alyx bez skupog VR hardware-a

 

Half-Life: Alyx sada ima mod koji omogućava igračima da mogu igrati igru ​​u potpunosti, bez potrebe za skupim VR hardverom.

Prije nekoliko nedjelja otkriveno da je Valve pucačina imao ugrađeni alat za programere koji Alyxu može pružiti iskustvo bez slušalica. Međutim, igranje igre s tim dev alatom napravljeno je za prilično klimav i nezadovoljavajući doživljaj – a zapravo nikako ne biste mogli odigrati čitav Half-Life: Alyx na ovaj način. Ovaj svježi mod tvrdi da će izliječiti te velike probleme i učititi igru i te kako igrivom.

Sada, pre nego što se previše uzbudite, ni na koji način ne očekujte da će igra biti savršeno iskustvo. I dalje izgleda pomalo kolebljivo i vjerojatno postoje bagovi  ​​- ali moramo se sjetiti da Half-Life: Alyx i jeste dizajniran posebno za VR.

Sada idemo na ono zanimlivo.

 

Kako instalirati mod za Half-Life: Alyx da izbjegnete kupovinu skupog VR headseta

 

 

Dakle, imajte na umu ove napomene i trebali biste dalje imati na umu da je postupak postavljanja pomalo osjetljiv i uključuje instalaciju drajvera. Srećom, koraci su u videu koji možete pogledati na kraju teksta dovoljno jasno izloženi, pa samo slijedite taj klip, pauzirajući ga i pažljivo provodeći svaki korak dok idete.

Osnovni koraci za instalaciju:

  • Preuzmite i instalirajte TrueOpenVR
  • Instalirajte SteamVR
  • Raspakujte Half-Life: Alyx driver u TrueOpenVR folder
  • Podesite TrueOpenVR

Postavljanje jezgra SteamVR (u način rada jednim okom)

Kao što je istaknuto na Github stranici projekta, nakon što pažljivo dovršite sve korake navedene u videu, trebali biste biti sigurni da ćete provesti i sljedeća uputstva.

Nakon što instalirate i SteamVR i TrueOpenVR, idite do SteamVR state prozora > Setup room > Small room > Calibrate i postaviti ga na 170 cm.

Nadalje, postoje i opcije pokretanja igre u ovom modu koje treba dodati. Da biste to učinili, u vašoj Steam platformi pronađite Half-Life: Alyx > desni klik > properties, kliknite na launch options i unesite sljedeće:

<pre><code>+ vr_gg_gesture_pull 0</pre></code>

Ili ako koristite običnu prečicu, morate otvoriti properites za izvršnu .exe datoteku i na kraju dodati istu naredbu, pa, na primjer, zavisno od o vaše točne putanje instalacije, možda ćete imati nešto ovako:

<pre><code>C: \ Games \ Half-Life Alyx \ bin \ win64 \ hlvr.exe“ + vr_gg_gesture_pull 0</pre></code>

U podešavanjima igre također morate zapamtiti da odaberete „Movement: Smooth“ za prijatno kretanje sa svojim tradicionalnim perifernim uređajima.

Stranica na Githubu sadrži dodatne važne detalje o kontrolama, kao i određene poteškoće koje bi vam se mogle desiti tijekom izvođenja i kako ih riješiti, stoga svakako provjerite. Link za GitHub stranicu imate gore u tekstu.

U prilogu imate i video koji će vam olakšati sve ovo:

 

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.