LG budući telefoni imaće „kapljicu kiše“, simetrične obline i druge „odlaske u evolucijski dizajn“ koji svoju inspiraciju uzimaju iz prirodnog svijeta

 

Proizvođač pametnih telefona LG je najavio da će na svoje vodeće pametne telefone uvesti novi „dizajnerski jezik“.

LG je na svom blogu objavio da će njeni novi uređaji biti minimalistički, uzimajući inspiraciju iz „prirodnog svijeta s faktorom vizuelne forme koji se razlikuje od industrijskog trenda“.

Jedna od tih promjena biće gubitak fotoaparata koji ima većina pametnih telefona koji pokušavaju spakovati više kamera na zadnju stranu svake nove generacije telefona. Očekuje se da će LG-ov predstojeći telefon imati tri zadnje kamere i blic. Biće raspoređeni okomito po veličini s lijeve strane uređaja. Najveća je na vrhu, a najmanja na dnu i „evociraju na slike padajućih kišnih kapi“. LG takođe kaže da će glavna kamera biti malo ispupčena, a ostale dvije će biti udubljene u staklu naličja telefona.

Druga promjena je ono što LG naziva „3D Arc Design“. Ivice displeja i zadnji dio telefona sada će se savijati simetrično. Iz LG-a kažu da će telefon biti ugodniji za držanje, kao i privlačniji za gledanje.

U izjavi na blogu, potpredsednik kompanije LG i šef LG-eve laboratorije za dizajn mobilnih komunikacija, Cha Yong-duk, rekao je: „Naš nadolazeći pametni telefon oslanjaće se na bogatu istoriju klasičnih LG dizajna koji su na prvi dodir uvijek bili prepoznatljivi.“

Kako je izvijestio TechRadar, novi LG telefon očekuje se u maju. Vrhunski asortiman telefona zamijeniće G-seriju, a nazvan je „LG-ovim čokoladnim telefonom“ nakon komentara LG VP-a Lee Yeon-moa sugerišući da kompanija želi s novim telefonom da ponovi brujanje oko KG800 Chocolate telefona, koji se pojavio 2006. godine.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.