Skype se odlučio da olakša korišćenje svojih usluga onim korisnicima koji nisu registrovani ili prijavljeni na njih, što znači da se mogu lakše uključiti na video poziv

 

Korisnici Skype ne moraju više da razmišljaju ima li ga „druga strana“ i na taj način komunikacija je daleko jednostavnija za sve. Čak ni osoba koja pokreće video poziv ne mora imati korisnički račun, što dovoljno govori samo po sebi koliko je daleko Microsoft otišao da bi proširio i pojednostavio korišćenje Skype-a.

Novitet se zove Meet Now (sastanimo se sad) i u Skype-u ga opisuju kao „način za povezivanje bez ikakvih komplikacija“. Zanimljivost je da ne treba ni preuzimati nikakav softver već je dovoljno otići na web stranicu, započeti video poziv i uz nekoliko klikova započeti komunikaciju.

Potrebno je samo otići na Skype web stranicu i na linku https://www.skype.com/en/free-conference-call/, kreirati konferenciju i potom poslati unikatni link preko kojeg će se u nju priključiti sve osobe za koje želite da se priključe.

Poprilično jednostavno i funkcionalno, a nadamo se da Skype od toga neće da odustane i nakon ove krize sa koronavirusom.

Za one koji imaju Skype korisnički račun, kao i potreban softver, ništa se ne mijenja. Generiše im se potreban link, koji potom prosljeđuju osobama s kojima žele da započnu komunikaciju.

Ostaje pitanje za Microsoft da li bi se odlučio povući ovaj potez da se nije pojavio novi konkurent na tržištu. Možda i bi, ali to nećemo nikad saznati. Kroz sve ove godine koliko se Skype nalazi na tržištu, nismo svjedočili ovakvoj jednostavnosti.

Na kraju, link koji se dobije nema rok trajanja, a razgovori koji su obavljeni, čuvaju se do 30 dana. Na ovaj način, Skype bi mogao dodatno da poveća svoju popularnost.

(IT mixer / ICT business)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.